Højglans

Er skønhed forgængelig? Langt fra! Den lever først rigtigt, når den får patina!

Også de store Bauhaus-arkitekter i 1920’erne for næsten 100 år siden valgte industrielt forarbejdede og ensfarvede linoleumsgulve . De lysende farvetoner dannede de perfekte rammer for deres puristiske interiører. Trylleordet er enkel elegance med glans.

Nu er det imidlertid ikke længere nødvendigt at bone og vokse. I dag bliver det moderne linoleumsgulv fra fabrikken forsynet med en beskyttende belægning, der perfekt beskytter gulvenes overflade mod skadelig påvirkning. I denne findes de samme naturlige råmaterialer som i gamle dage, som f.eks. linolie, korkmel og naturharpiks.

Lino Art står derimod for noget helt nyt inden for linoleumsdesign: Den er inspireret af metalliske overfladers tidløse mangfoldighed og industriarkitektur ældet med værdighed. Kombinationen med strejf af ægte metal, der giver belægningen en skinnende elegance, er helt enestående.

  Fra råt til fint - linoleum møder ægte metal

Lino Art Alumino

Lino Art Alumino i industrigrå med aluminiumsspåner afspejler lyset og afpasser sig helt naturligt efter omgivelserne.

Industri ældet med værdighed

Inspirationen til den nye linoleum kommer fra forvitrede industribygníngers metalliske refleksioner, stål, ædelrust og patina.

Lino Art Bronce

En spændende fortolkning af messing og bronze - "Lino Art Bronce”. Et changerende slør af pigmenter trækkes hen over den brune grundtone og giver gulvet et skær af vintage.

Hvordan opstod ideen?

"Jeg var fascineret af kombinationen af en klassisk, ret mat linoleum og de skinnende spåner, hvis lysrefleksioner giver materialet en skinnende elegance. For at kunne give arkitekterne frie associationer har vi udviklet en foldemappe til kollektionen. Den fungerer som inspirationskilde, hvor billedverdener fra ”råt til raffineret” kombinerer industridesign ældet med værdighed og skulpturer af forvitret stål.” (Heike Rittler - DLW Designer)

Ekspertjuryen for red dot design påskønnede kollektionen med ”honourable mention”. Arkikteturmagasinet AIT har udmærket Lino Art med ”Innovationspreis Architektur und Boden”, og læserne af tidsskriftet ”Eurodecor” har valgt kollektionen til ”Beste Innovation des Jahres 2010”. Den eksklusive kollektionsmappe modtog endvidere iF communication design award.

Lino Art Firmament

De store stænk i den dybsorte linoleum Lino Art Firmament virker som en stjerneklar nattehimmel.

Anvendelse af Lino Art Alumino - Kita Göttingen

Grundstruktur som vægge og lofter består af betonelementer, der ikke er pudset eller tildækket. Indbyggede dele samt vægge og døre er fremstillet af olieimprægneret nåletræ. På den måde er det stadig muligt at se og føle materialerne - træet og de upudsede betonvægge. For at understrege den gennemgående effekt i rummene flugter dørene med betonvæggene, og glasskillevæggene er udført uden rammer. Endvidere er der ingen fodpaneler, så den mørke og let reflekterende gulvbelægning Lino Art Firmament går ud i et med væggene.

Objektdata

Bygherre: Universität Göttingen
Arkiteker: Despang Architekten, Hannover/Oberhaching/Radebeul/University of Arizona, Tucson/USA Færdiggørelse: 2010
Placering: Justus-von-Liebig-Weg 6, 37077 Göttingen
 Billeddokumentation: Olaf Baumann, Hannover

Linoleum mit Aluminium und Bronze verleiht dem Boden Glanz und Patina und damit zeitlose Schönheit.