Modenhedsprøve

Tørrekammerfilm - helt naturlig

Efter kalanderingen anbringes de lange, uskårne linoleumsbaner i modningskamre, hvor de eftermodner som en god vin. I løbet af en to eller fire uger lang reguleret varmebehandling får linoleummet her de ønskede egenskaber. De 18 meter høje kamre rummer op til 20.000 meter linoleum.

Linoleummets naturlige råstoffer, mere præcist de tørrende oliers stoflige egenskaber, kan medføre en let gul farvning, den såkaldte tørrekammerfilm. Dette fænomen er tydeligst i lyse farvetoner. Det er meget forskelligt, hvor meget disse farveforandringer bemærkes. Det afhænger af belægningens farvetone: Blå og grå forskyder sig i retning af grøn og gul. På mange gullige rødtoner er tørrekammerfilmen slet ikke synlig. Som ved trolddom forsvinder denne toning imidlertid, så snart belægningen udsættes for naturligt lys.

 

 

Kun ægte med den umiskendelige tørrekammerfilm - den lette gullige toning, der forsvinder på magisk vis, når produktet udsættes for sollys.

Tørrekammerfilm

Tørrekammerfilmen forsvinder ved lyspåvirkning. Varigheden af denne proces afhænger af lysintensiteten. Middagssolen behøver ca. en time i det fri for at fjerne ca. 80 %. I overskyet og ikke for mørk middagshimmel tager det omtrent 3 timer. I bygninger, der er lige så mørke, kan det derimod tage et par uger, indtil den samme effekt er opnået. For at kunne træffe et objektivt farvevalg, anbefaler vi at udsætte kollektionernes linoleumsmønstre for nogle timers dagslys eller endnu bedre sollys.

 

 

Modnet kvalitet

Vores linoleumsklassikere fremstilles siden 1926 i vores fabrik. Med omhyggeligt udvalgte råstoffer som linolie, træmel, kalksten, jute og harpiks samt naturligvis mange års erfaring! På den måde opnås uovertruffen kvalitet.

Mønsterprøve

Når der skal vælges en linoleumsbelægning, anbefaler vi, at kunden får en mønsterprøve af farve og mønster og anbringer denne et par timer i solen, så den endelige farvetone passer ind i det ønskede resultat.

til mønsterbestilling