Marta Grzadziel, ESTUDIO BAROZI/VEIGA

on the new Philharmonic Hall in Szczecin

Hvad er din yndlingsplads i bygningen?

Det er svært at sige, men jeg ville nok vælge foyeren. Foyeren i Filharmonien i Stettin blev den tredje koncertsal i bygningen - helt i hvidt. Der arrangerer Filharmoniens ledelse installationer, koncerter og korkoncerter ... der sker altid noget nyt. På den måde bliver hele bygningen som et instrument, og den ide tiltaler mig.

Hvilke udfordringer var der i forbindelse med projektet?

På en eller måde er alle projekter en udfordring, fordi de alle er forskellige. Jeg tror, at det er det, der gør vores arbejde så spændende. I Filharmonien i Stettin var der mange udfordringer, men den største var at give byen en ny, offentlig bygning, der var anderledes og moderne, men som samtidig blev accepteret af byens indbyggere som en del deres identitet.

Hvilken indflydelse har gulvbelægningen på planlægningen af en bygning?

I alle projekter er gulvene et vigtigt element, de fører gennem bygningen. Det er det eneste materiale, som man normalt kommer i kontakt med i offentlige bygninger. Gulvbelægningen er med til at give atmosfære, og den den kan bidrage til, at skridtene får lyd. Ændring af en gulvbelægning kan antyde, at det pågældende rum har en anden anvendelse end rummet før.

Hvilke 3 egenskaber kendetegner i følge dig moderne arkitektur?

Enkelhed, materialernes klarhed og nyfortolkningen af de eksisterende omgivelser.

De bedste ideer opstår....?

Man ved aldrig, hvornår en ide opstår, for det meste først sent, og man har aldrig garanti for, at det lige netop er den. Det er vigtigt aldrig at blive træt af at søge efter ideerne. Jeg betragter altid mine arbejder kritisk og afvejer tit beslutninger.

Hvorfor har I bestemt jer for DLW Flooring?

Vi søgte efter god kvalitet, holdbarhed og et smukt design. DLW Flooring opfyldte alle disse krav og har bevist det i byggefasen. Det er et materiale, der giver stor glæde, og som er let at arbejde med.

Nøglen ligger i enkelheden – det er det motto, som det spanske bureau Barozzi/Veiga har arbejdet efter siden 2004. Lokale forhold møder individuelt design, alle udkast er forskellige. Denne indgangsvinkel førte for arkitekterne til Mies van der Rohe Award.

Gå til Barozzi / Veiga