Heidi Stoffel, ARGE 3i

om Hospitalkomplekset i Münsterlingen

Hvad forbinder du personligt med projektet?

Udfordringen bestod og består stadig i at realisere et projekt, der lever op til vores egne standarder, og som tilfredsstiller kundernes krav, hvad angår de lokale, arkitektoniske og funktionelle aspekter.

Hvordan vil du karakterisere projektet med 3 tillægsord?

En af vores væsentligste bekymringer var at forstå og udføre projektet som "viderebygning". På den måde ville vi beskrive udvidelsen som en arkitektonisk og funktionel tilføjelse, der passer ind i det lokale miljø.

Hvornår er et hospital i jeres øjne arkitektonisk vellykket?

Et hospital er vellykket, når det - trods opgaven, der er af meget funktionel natur - kan skabe en mærkbar rumlig kvalitet både for patienter og personale.

Det særlige i et nybyggeri i forbindelse med historiske bygninger er...?

Hospitalskomplekset i Münsterlingen ligger ved en sø i uspolerede, landlige omgivelser, og basis var et middelalderligt klosteranlæg, der var vokset gradvist i løbet af årene. Landskabet og de eksisterende bygninger har bestemt udformningen og designet af udvidelsen, og vi opfattede den som en respektfuld "viderebygning".

Hvilken plads har gulvet i planlægningen af bygningen?

Når man bygger hospitaler, har gulvbelægningen meget større betydning end i andre bygninger på grund af kravene til den. På den ene side skyldes dette de høje krav til aspekter som f.eks. slidstyrke og på den anden side den øgede rengøring på grund af høje hygiejnekrav.

Hvorfor har I bestemt jer for DLW Vinyl i de sarte créme/blå nuancer fra DLW FLooring?

Ved at sammenligne tekniske egenskaber fra forskellige producenter var det for det konkrete valg afgørende, at der var en hel produktpallette til rådighed, hvor de enkelte belægninger var afstemt efter hinanden i mønster og farve. Det var på den måde især muligt at løse forskellige krav til ledeevnen, samtidig med at man beholdt et ensartet udseende.

Arkitekterne fra ARGE 3i har specialiseret sig i at finde sammenhængende løsninger, uanset hvor udfordrende stedet eller udgangsbetingelserne er. På den måde bliver hvert projekt, hver ide til en individuel løsning. ARGE 3i er en sammenslutning af Stoffel Schneider Architekten AG og Metron Architektur AG.

Gå til Stoffel Schneider Architekten

Gå til Metron Architektur AG